FAQ

Har du några frågor? Du kan hitta svaret här.

 • Passar iZi2Connect till min takbox?

  Ifall ditt takräcke är smalare är 5 cm kan iZi2Connect användas. För bredare takräcken bör izi2Fit eller BoxKit användas.

 • Vilket monteringskit är bäst till mitt takräcke?

  iZi2connect-snabbfäste följer med alla universala takboxar, och är det snabbaste och enklaste sättet att montera din takbox med. Det är ett enkelt och rejält sätt att montera takboxen, så länge inte takräcket är bredare än 5 cm. Då bör vårt BoxKit (U-byglar) användas. Om du har ett aluminium räcke med glidskenor är iZi2Fit det bästa alternativet. Bultar med ett rektangulärt huvud fästs i aluminium räckets glidskena, och går igenom takboxens slitsade spår. I takboxen läggs solida, gummerade plattor på skruven och sedan låses det hela med en rattmutter. Detta gör att monteringskitet är i det närmaste osynligt. Alla våra fästanordningar är testade och uppfyller City Crash-normen.

 • Var kan jag köpa en Packline takbox? Vem säljer dem i mitt närområde?

  Packline takboxar finns hos de flest bilåterförsäljare samt utvalda biltillbehörs firmor över hela landet. Se återförsäljarlista.

 • Vilken typ av takbox passar bäst på min bil?

  Vilken takbox som passar bäst beror mycket på längden på bilens tak, takfäste och takräcke. Bilar som har kortare tak, eller baklucka som går en bit in på taket, kommer passa bäst med takboxar med en längd på 210 cm. Takräcken som bygger högt över taket kommer passa bäst tillsammans med en tunneltakbox, medans takräcken som ligger lågt bör användas tillsammans med en universal takbox. Se våra billistor för att se vad vi rekomenderar, och vårt bildgalleri för exempel – eventuellt ta kontakt med en återförsäljare eller med oss.

 • Vilket takräcke passar bäst?

  Vilket räcke som passar bäst avgörs av vilka fästen du har på ditt fordon.

  Vi rekommenderar takräcken från Yakima.

  Dessa har enkla guider för vilka räcken som du bör välja.

  För mer info besök Yakima.se

   

 • Vad täcker garantin?

  Packline lämnar 10 års garanti på glasfibertakboxarna i FX- och X-serien. F-serien har 5 års garanti. Garantin täcker alla fabrikationsfel. På X-seriens folie lämnar vi 2 års garanti på.

  Även om vi har tillverkat flera av dessa modellerna under många år, har vi hela tiden drivit på produktutvecklingen, och strävar hela tiden efter att leverera en bättre produkt. Det är därför vi kan ha denna långa garantitiden på våra takboxar. Garantin gäller från första inköpsdatum. har takboxen varit utsatt för extrem, yttre påverkan, som till exempel extremt väder, körning med takbox i plast i hastigheter över 120km/h, täcks detta inte av garantin. Då får du istället ta kontakt med ditt försäkringsbolag.

 • Vad händer med min takantenn när jag monterar min takbox?

  Det finns ett spår bak i boxen som är beräknat att antennen ska passa i.

 • Vad gör jag om takboxen blir matt?

  En takbox kräver samma omtanke som din bil. Tvätt och polering är lika viktigt för din bil som din takbox. Om din takbox har blivit matt bör ytan rengöras samt poleras för att få tillbaka glansen.

 • Packline loggorna trillar av. Går det att få tag på nya?

  Vi har lösa loggor. Tänk på att ta bort de gamla och eventuella limrester. Rengör området innan de nya apliceras.

 • Låscylindern på min takbox är trasig. Vad gör jag?

  Vi har alla nya låscylindrar, som kan beställas hos din Packline återförsäljare.

 • Gångjärnen på min takbox är trasiga. Går de att byta ut?

  Ja det går bra. Beställ nya hos din Packline återförsäljare.

 • Mina takräcken är för breda för fästena som fökjer med takboxen. Vad gör jag för att få fast takboxen?

  Ifall ditt takräcke är bredare än 5 cm bör antingen BoxKit eller iZi2Fit användas. BoxKit levereras som standard till tunnelboxarna FX-210 och FX-222. Om du har ett aluminium räcke med glidskenor är iZi2Fit det bästa alternativet. Bultar med ett rektangulärt huvud fästs i aluminium räckets glidskena, och går igenom takboxens slitsade spår. I takboxen läggs solida, gummerade plattor på skruven och sedan låses det hela med en rattmutter. Detta gör att monteringskitet är i det närmaste osynligt. Alla våra fästanordningar är testade och uppfyller City Crash-normen.

 • Gasdämparna fungerar inte längre?

  Ta kontakt med oss då det finns en mängd olika längder och tryck. Tänk även på att när boxen inte används bör gasdämparna nedmonteras för att inte ligga i tryck.

 • Kan man få boxen med egen design?

  Packlines X-Serie är en takboxserie med unik design. Idag har vi 9 olika varianter, men det kommer hela tiden nya. Det går att komma med önskemål om en egen design.

  Det är också möjligt att få FX-serien hellackerad i bilens färg.

 • Hur hög blir min bil med takbox? Hur högt över taket bygger takboxen?

  Vad totalhöjden blir avgörs av vilket takräcke som används på bilen. Helt generell kan vi aäga att tunneltakboxarna (FX-210, FX-222/FX-222D, FX-SUV och FX-OFFROAD) bygger ca 25 cm över toppen på takräcket. Plast takboxarna och Original-modellerna bygger ca 30 cm. Höjden på bilen hittar du i bilens instruktionsbok. Tänk på att lägga till en god marginal.

 • Hur fort kan jag köra med min takbox?

  Det finns engentligen ingen begränsnings på hastigheten, men du bör ha i åtanke att med en takbox på taket förändras bilens köregenskaper. I högre hastigheter förstärks detta ytterligare. En glasfibertakbox är starkare och styvare än takboxar i plast, och tål därmed högre farter. Vår rekomedation är att man inte kör över 120 km/h med en takbox i plast.

 • Kan jag flytta över och använda min gamla takbox på min nya bil?

  Alla våra takboxar är universala, borsett från våra tunneltakboxar FX-210, FX-222 och FX-222D. Takboxarna som är av univeral modell kan flyttas över till det flesta bilmodellerna. Är takboxen en så kallad tunneltakbox, är det en liten risk för att den inte passar på andra bilmodeller, på grund av att de i stor grad är skräddarsydda för en speciell bilmodell och takräcke. Är du osäker så får du kontakta vår kundtjänst.

 • Kan bilen tvättas med takboxen monterad på bilen?

  Ifall det inte står klart och tydligt att maskintvätten klarar av takboxar , bör du ta kontakt med personalen där du vill tvätta bilen.

 • Jag har tappat bort mina nycklar.

  På samtliga nycklar finns en tre- eller femsiffrig kod. Använd denna när du ska beställa nya nycklar. Nycklarna är utav Eurolock typ och kan beställas direkt hos din lokala låssmed.