Historia

Packline är norsk producent av takboxar, med bas i Drammen. Företaget ingår i den familjeägda koncernen HTS Hans Torgersen & Sonn AS – med en historia som började 1919 – som finns i Kroderen i Buskerud och som har en mängd kända varumärken i portföljen.

Historia som började 1970-talet

Packlines historia går tillbaka till 1970-talet, med produktion av förvaringslådor och smala skidboxar till bilar under namnet Skiline, i Strängnes i Sverige.

The Mother of All Boxes

Vi lanserade en takbox av glasfiber redan 1982, och den ansers som världens första. Det är därför vi i dag med stolthet använder begreppet “The Mother of All Boxes” om Packline.

Redan tio år senare kom succén Packline Original, med en design som blev formgivande för hur en takbox skulle se ut.

Sedan har det bara rullat på med en mängd innovationer sedan 1984 och till i dag.

Packline-innovationer

Packline är en utav få tillverkare som använder glasfiber i sina takboxar – materialet är relativt kostsamt och har en lång produktionstid. Vi  är övertygade om att alla possitiva sidor hos glasfiber gör att det är värt det.

Vi fokuserar också på design, miljö, förnuftiga och praktiska lösningar men även på att takbox och bil skall vara så enhetligt som det bara går. Detta har också medfört en mängd innovationer genom åren.